cpt. Cook
 

Jihlavské kopečky

Jihočeský toč

Katalánské brambory

Klatovský báč

Krkonošský toč

Moravské brambory

Moravský bramborový chléb

Morbiflette

O'Brienovy brambory
(O'Brien's potatoes)

Opečené brambory

Opečené brambory Barbados

Pasticcio di patate con le salsicce
(Bramborový koláč s klobáskou)

Patate raganate
(Zapečené brambory s rajčaty)

Pečené batáty s kešu oříšky, šalotkou a kozím sýrem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečené brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.2 kg brambor, sůl, máslo nebo husí sádlo
zkopírováno z http://www.tacos.cz I. Pečení je u brambor úprava nejúčelnější. Čistě oprané, stejně velké střední brambory ve slupce kartáčkem odrhneme, osušíme a dáme na rošt na dno trouby. Pečeme-li v elektrické troubě, dáme rošt doprostřed. Pečeme asi 40 - 50 minut. Podáváme někdy jen se solí k mléku, jindy s čerstvým máslem, husím sádlem nebo pomazánkovým máslem, jindy třeba s rozmíchaným tvarohem.

www.tacos.cz II. Brambory můžeme péci také tak, že je očištěné, neoloupané nakrájíme na plátky necelý půlcentimetr silné a pečeme na plechu po obou stranách. Upečené dokřupava buď jen solíme, nebo promícháme v misce s rozetřeným česnekem a solí; zapíjíme mlékem nebo biokysem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2667x    verze pro tisk

Pečené brambory s česnekem

Pečené brambory s omáčkou

Pečené brambory s tvarohem

Pečené nové brambory s pikantní zakysanou smetanou

Pečené sladké brambory s chilli