cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečení čerti

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg velkých brambor, vepřové sádlo, česnek, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Množství brambor je dáno počtem strávníků. Brambory z jedné strany seřízneme a skrojek použijeme jako pokličku. Vnitřek brambor vydlabeme vidličkou, drť osolíme, opepříme a smícháme se sádlem a prolisovaným česnekem. Směsí naplníme brambory, přiklopíme odříznutou pokličkou, propíchneme párátky a v suchém pekáči prudce zapékáme. Upečené čerty ozdobíme na kolečka nakrájenou cibulí nebo paprikou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2949x    verze pro tisk

Pestrý špíz s mátovou omáčkou

Pikantní zapékané brambory

Plněné brambory

Plněný bramborový akordeon ze vzdušné fritézy

Polpettoni di patate al pomodoro
(Bramborová sekaná s rajčaty)

Popraskané brambůrky na víně

Rakott burgonya
(Maďarské zapečené brambory)

Savojské brambory

Savojský gratin

Selská omeleta

Smetanové brambory s jablky a cibulí

Staropražské brambory

Strouhanec

Sýrové brambory se žampiony

Sýrový bramborový smaženec švýcarský

Švýcarské brambory

Švýcarské zapečené brambory

Tartiflette
(Tartiflette savoyarde)

Tian z brambor, cukety a morbieru