cpt. Cook
 

Pečení čerti

Pestrý špíz s mátovou omáčkou

Pikantní zapékané brambory

Plněné brambory

Plněný bramborový akordeon ze vzdušné fritézy

Polpettoni di patate al pomodoro
(Bramborová sekaná s rajčaty)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Popraskané brambůrky na víně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  72 dkg brambor, 4 lžíce bílého vína, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1/2  červená cibule, 3 lžíce zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Malé nové, neoloupané, ale pečlivě kartáčkem odrhnuté brambory vsypte do vařící osolené vody a vařte doměkka 15-20 minut. Sceďte je a vsypte zpátky do hrnce. Pomocí vidličky nebo šťouchadla na brambory je mírně pomačkejte, aby trochu popraskaly. Hrnec vraťte na oheň a přilijte víno. Zprudka vařte 2-3 minuty, až se víno skoro vypaří. Jeho aroma se vsákne do brambor. Vmíchejte olej, cibulku nakrájenou na skrojky a nasekanou zelenou petrželku. Dále už nevařte. Osolte a opepřete, dobře promíchejte a podávejte teplé, vlažné nebo i studené - jako přílohu, salát či samostatný chod.
vloženo 27.09.2008    zobrazeno 2011x    verze pro tisk

Rakott burgonya
(Maďarské zapečené brambory)

Savojské brambory

Savojský gratin

Selská omeleta

Smetanové brambory s jablky a cibulí

Staropražské brambory

Strouhanec

Sýrové brambory se žampiony

Sýrový bramborový smaženec švýcarský

Švýcarské brambory

Švýcarské zapečené brambory

Tartiflette
(Tartiflette savoyarde)

Tian z brambor, cukety a morbieru