cpt. Cook
 

Pečení čerti

Pestrý špíz s mátovou omáčkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pikantní zapékané brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  815 dkg brambor, 3 dl mléka, 20 dkg kapusty, 10 dkg slaniny, několik lžic kečupu, sůl, 1/2 lžička mleté papriky, 1/2 špetka pálivé papriky, 1/2  citrónu na šťávu, sůl, bazalka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kapustu nakrájíme na nudličky a krátce podusíme na rozškvařené slanině. V mléce rozmícháme kečup, přidáme sladkou a pálivou papriku, sůl, citrónovou šťávu a jemně nakrájenou zelenou nebo rozemnutou suchou bazalku. Do vymazané zapékací misky, pekáče nebo kastrolu vložíme vrstvu brambor, na ně podušenou kapustu a navrch vrstvu brambor. Vše zalijeme připraveným kečupem a v troubě zapečeme. Podle chuti můžeme obložit čerstvou zeleninou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3032x    verze pro tisk

Plněné brambory

Plněný bramborový akordeon ze vzdušné fritézy

Polpettoni di patate al pomodoro
(Bramborová sekaná s rajčaty)

Popraskané brambůrky na víně

Rakott burgonya
(Maďarské zapečené brambory)

Savojské brambory

Savojský gratin

Selská omeleta

Smetanové brambory s jablky a cibulí

Staropražské brambory

Strouhanec

Sýrové brambory se žampiony

Sýrový bramborový smaženec švýcarský

Švýcarské brambory

Švýcarské zapečené brambory

Tartiflette
(Tartiflette savoyarde)

Tian z brambor, cukety a morbieru