cpt. Cook
 

Klatovský báč

Krkonošský toč

Moravské brambory

Moravský bramborový chléb

Morbiflette

O'Brienovy brambory
(O'Brien's potatoes)

Opečené brambory

Opečené brambory Barbados

Pasticcio di patate con le salsicce
(Bramborový koláč s klobáskou)

Patate raganate
(Zapečené brambory s rajčaty)

Pečené batáty s kešu oříšky, šalotkou a kozím sýrem

Pečené brambory

Pečené brambory s česnekem

Pečené brambory s omáčkou

Pečené brambory s tvarohem

Pečené nové brambory s pikantní zakysanou smetanou

Pečené sladké brambory s chilli

Pečení čerti

Pestrý špíz s mátovou omáčkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pikantní zapékané brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  815 dkg brambor, 3 dl mléka, 20 dkg kapusty, 10 dkg slaniny, několik lžic kečupu, sůl, 1/2 lžička mleté papriky, 1/2 špetka pálivé papriky, 1/2  citrónu na šťávu, sůl, bazalka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kapustu nakrájíme na nudličky a krátce podusíme na rozškvařené slanině. V mléce rozmícháme kečup, přidáme sladkou a pálivou papriku, sůl, citrónovou šťávu a jemně nakrájenou zelenou nebo rozemnutou suchou bazalku. Do vymazané zapékací misky, pekáče nebo kastrolu vložíme vrstvu brambor, na ně podušenou kapustu a navrch vrstvu brambor. Vše zalijeme připraveným kečupem a v troubě zapečeme. Podle chuti můžeme obložit čerstvou zeleninou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2692x    verze pro tisk