cpt. Cook
 

O'Brienovy brambory
(O'Brien's potatoes)

Opečené brambory

Opečené brambory Barbados

Pasticcio di patate con le salsicce
(Bramborový koláč s klobáskou)

Patate raganate
(Zapečené brambory s rajčaty)

Pečené brambory

Pečené brambory s česnekem

Pečené brambory s omáčkou

Pečené brambory s tvarohem

Pečené nové brambory s pikantní zakysanou smetanou

Pečení čerti

Pestrý špíz s mátovou omáčkou

Pikantní zapékané brambory

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněné brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  6  brambor, 10 dkg uzeného masa, 1/2  rohlík, mléko, 1/2 lžíce zelené petrželky, 2  cibule, 15 dkg másla, 1/2 sklenka bílého vína, sůl, mletý pepř, olej na vymaštění pekáče
zkopírováno z http://www.tacos.cz Větší brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Potom je oloupeme a vydlabeme do té míry, aby šly dobře plnit. Vydlabanou dužinu usekáme a smícháme s nasekaným vařeným uzeným masem, s nakrájenou, v mléce namočenou a vymačkanou žemlí a usekanou petrželkou. Zvlášť zpěníme na másle drobně nasekanou cibuli, přelijeme bílým vínem, necháme chvíli podusit a přidáme ke směsi z uzeného masa. Osolíme, opepříme a plníme brambory. Naskládáme je do vymazaného pekáčku, obložíme zbytkem nádivky a pokropíme rozehřátým máslem. Pečeme ve středně teplé troubě za občasného polévání šťávou z pečeně, eventuálně trochou bujónu. Krátce před ukončením tepelné přípravy sejmeme z pekáčku poklici, aby pokrm dostal zlatou barvu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2285x    verze pro tisk

Popraskané brambůrky na víně

Rakott burgonya
(Maďarské zapečené brambory)

Savojské brambory

Savojský gratin

Selská omeleta

Smetanové brambory s jablky a cibulí