cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněné brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  6  brambor, 10 dkg uzeného masa, 1/2  rohlík, mléko, 1/2 lžíce zelené petrželky, 2  cibule, 15 dkg másla, 1/2 sklenka bílého vína, sůl, mletý pepř, olej na vymaštění pekáče
zkopírováno z http://www.tacos.cz Větší brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Potom je oloupeme a vydlabeme do té míry, aby šly dobře plnit. Vydlabanou dužinu usekáme a smícháme s nasekaným vařeným uzeným masem, s nakrájenou, v mléce namočenou a vymačkanou žemlí a usekanou petrželkou. Zvlášť zpěníme na másle drobně nasekanou cibuli, přelijeme bílým vínem, necháme chvíli podusit a přidáme ke směsi z uzeného masa. Osolíme, opepříme a plníme brambory. Naskládáme je do vymazaného pekáčku, obložíme zbytkem nádivky a pokropíme rozehřátým máslem. Pečeme ve středně teplé troubě za občasného polévání šťávou z pečeně, eventuálně trochou bujónu. Krátce před ukončením tepelné přípravy sejmeme z pekáčku poklici, aby pokrm dostal zlatou barvu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2477x    verze pro tisk

Polpettoni di patate al pomodoro
(Bramborová sekaná s rajčaty)

Popraskané brambůrky na víně

Rakott burgonya
(Maďarské zapečené brambory)

Savojské brambory

Savojský gratin

Selská omeleta

Smetanové brambory s jablky a cibulí

Staropražské brambory

Strouhanec

Sýrové brambory se žampiony

Sýrový bramborový smaženec švýcarský

Švýcarské brambory

Švýcarské zapečené brambory

Tartiflette
(Tartiflette savoyarde)

Tian z brambor, cukety a morbieru

Tian ze sladkých brambor

Zahradnické brambory

Zapečená bramborová drobenina s houbami

Zapečené brambory