cpt. Cook
 

Pečení čerti

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pestrý špíz s mátovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  24  brambor (malé lojovité), sůl, mletý pepř, 1/2  brokolice, 4 lžíce citrónové šťávy, 2  cibule, 3 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce nasekané máty peprné, 4 lžíce octa ze sherry, vejce, 3 malá červená jablka, 115 dkg sezamových semínek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory vaříme 25 minut v osolené vodě, scedíme a necháme sejít páru. Brokolici rozebereme na růžice, povaříme 2 minuty, prolijeme studenou vodou a okořeníme citrónovou šťávou a pepřem. Na lžíci oleje osmahneme usekanou cibuli, posypeme cukrem, necháme slabě zkaramelizovat, přidáme polovinu máty, 100 ml vody a ocet, povaříme, necháme vychladnout a vmícháme zbytek máty. Jablka rozdělíme na osminky, řezné plochy potřeme rozšlehaným vejcem, obalíme v sezamu a necháme zaschnout. Brambory, brokolici a jablka střídavě napichujeme na špíz (počítáme 2 špízy na porci), potřeme 2 lžícemi oleje a po každé straně grilujeme asi 2 minuty.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1817x    verze pro tisk

Pikantní zapékané brambory

Plněné brambory

Plněný bramborový akordeon ze vzdušné fritézy

Polpettoni di patate al pomodoro
(Bramborová sekaná s rajčaty)

Popraskané brambůrky na víně

Rakott burgonya
(Maďarské zapečené brambory)

Savojské brambory

Savojský gratin

Selská omeleta

Smetanové brambory s jablky a cibulí

Staropražské brambory

Strouhanec

Sýrové brambory se žampiony

Sýrový bramborový smaženec švýcarský

Švýcarské brambory

Švýcarské zapečené brambory

Tartiflette
(Tartiflette savoyarde)

Tian z brambor, cukety a morbieru