cpt. Cook
 

Pečení čerti

Pestrý špíz s mátovou omáčkou

Pikantní zapékané brambory

Plněné brambory

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněný bramborový akordeon ze vzdušné fritézy

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 velké brambory, 6 cl rozpuštěného másla, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1/2 špetka sušeného tymiánu, 115 dkg paprikového salámu, 1/2 šálku nastrouhané mozzarelly, 1/2 lžička mleté papriky, 1/2  jarní cibulka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 160 °C. Dobře omyté brambory nařízněte na tenoučké plátky, ale neprořízněte je celé, aby spodní část držela pohromadě a nerozpadly se. Vložte je do koše horkovzdušné fritézy a potřete polovinou másla. Posypte solí, pepřem a tymiánem a pečte 15 minut.

www.tacos.cz Pak je potřete zbylým máslem a pokračujte 5 až 8 minut, dokud úplně nezměknou. Vyjměte je z fritézy a nechet trochu vychladnout. Kolečka paprikáše rozkrojte napůl a do každého zářezu v bramborách vložte jednu půlku. Posypte je strouhaným sýrem a sladkou paprikou. Plněné brambory vložte opět do koše horkovzdušné fritézy. Zapečte 3 minuty, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne. Těsně před podáváním posypte brambory na kolečka nakrájenou zelenou cibulkou.

vloženo 24.09.2024    zobrazeno 132x    verze pro tisk

Polpettoni di patate al pomodoro
(Bramborová sekaná s rajčaty)

Popraskané brambůrky na víně

Rakott burgonya
(Maďarské zapečené brambory)

Savojské brambory

Savojský gratin

Selská omeleta

Smetanové brambory s jablky a cibulí

Staropražské brambory

Strouhanec

Sýrové brambory se žampiony

Sýrový bramborový smaženec švýcarský

Švýcarské brambory

Švýcarské zapečené brambory

Tartiflette
(Tartiflette savoyarde)

Tian z brambor, cukety a morbieru