cpt. Cook
 

Nákyp ze zbytku kuřete

Opilé kuře ze S'čchuanu

Pálivý hrnec

Paprika z kuřete a tykve

Paprikáš ze slepice

Pavlovické kuře

Pečená kukuřičná kuřátka s hrozny

Čína   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Pečené kuře LIN

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg kuřete,

marináda: 2 lžičky mletého zázvoru nebo kus čerstvého jemně mletého, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce desertního vína, 1/2 lžička mleté skořice nebo kousky celé, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce rostlinného oleje,

omáčka:: papriková pasta, česnek, sůl, sójová omáčka

zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné kuře rozpůlíme a každou polovinu potřeme marinádou ze všech stran. Necháme na pekáčku odležet nejméně 2 - 3 hodiny v chladnu. Pak upečeme spolu se zbytkem marinády dočervena v troubě. Podle potřeby podlijeme vodou a občas kuře potřeme vypečenou šťávou.

www.tacos.cz Mezitím připravíme omáčku prostým smícháním přísad. Paprikovou pastu lze nahradit lžičkou směsi sladké a pálivé mleté papriky osmahnuté na pánvi s olejem. Kuře podáváme na stůl neporcované. Hosté si odlupují tyčinkami kousky křehkého kuřete a smáčejí v připravené omáčce.

www.tacos.cz Příloha: rýže nebo nudle a zeleninový salát

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1730x    verze pro tisk

Pečené kuře na Budvaru

Pečené kuře na česneku s pórkem

Pečené kuře po albrechticku

Pečené kuře po novohradsku

Pečené kuře po staročesku

Pečené kuře po španělsku

Pečené kuře s jablky a brusinkami

Pečené kuře s křenovou šlehačkou

Pečené kuře s medem
(Tadžin kamama)

Pečené kuře s růžičkovou kapustou

Pečené kuře z Podlesí

Pikantní kuře s medem