cpt. Cook
 

Nákyp ze zbytku kuřete

Opilé kuře ze S'čchuanu

Pálivý hrnec

Paprika z kuřete a tykve

Paprikáš ze slepice

Pavlovické kuře

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečená kukuřičná kuřátka s hrozny

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  4  kuřata, 3 lžíce oleje z vinných jadérek, 3 lžíce koňaku, sůl, mletý pepř, 415 dkg hroznového vína půl na půl zelené a modré, 1/2 šálek kuřecího vývaru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Malá pětitýdenní kuřátka opláchneme a osušíme papírovým ubrouskem. Svážeme křídla a nohy, aby držela tvar. Třetinu koňaku smícháme s trochou olivového oleje, solí a mletým pepřem a kuřata jimi důkladně potřeme a necháme asi půl hodiny marinovat. Troubu předehřejeme na 220 °C. Na sporáku v pekáčku rozpálíme olej a kuřata na něm ze všech stran opražíme dohněda. Tuk slejeme. Nádobu dáme asi na 40 minut do trouby, dokud není maso měkké a šťáva při píchnutí do stehna neprýští čirá. Kuřata dáme na talíře, odstraníme provázek a přikryjeme fólií, aby se udržela v teple. Tuk z pekáčku slejeme. Přilejeme zbylý koňak, rozpustíme přípečky a zapálíme jej. Po vyhasnutí přilejeme vývar a varem jej redukujeme na polovinu. Přidáme hrozny bez jaderék, část jich pokrájíme na polovinu, a povaříme tři minuty. Dochutíme solí a pepřem. Odkryjeme kuřátka, zalejeme omáčkou a podáváme. Jako přílohu například strouhané bramboráčky.

www.tacos.cz Stejným způsobem můžeme připravovat i křepelky, jen jich potřebujeme dvojnásobek a doba pečení je zhruba poloviční.

vloženo 04.06.2013    zobrazeno 1313x    verze pro tisk

Pečené kuře LIN

Pečené kuře na Budvaru

Pečené kuře na česneku s pórkem

Pečené kuře po albrechticku

Pečené kuře po novohradsku

Pečené kuře po staročesku

Pečené kuře po španělsku

Pečené kuře s jablky a brusinkami

Pečené kuře s křenovou šlehačkou

Pečené kuře s medem
(Tadžin kamama)

Pečené kuře s růžičkovou kapustou

Pečené kuře z Podlesí

Pikantní kuře s medem