cpt. Cook
 

Nákyp ze zbytku kuřete

Opilé kuře ze S'čchuanu

Pálivý hrnec

Paprika z kuřete a tykve

Paprikáš ze slepice

Pavlovické kuře

Pečená kukuřičná kuřátka s hrozny

Pečené kuře LIN

Pečené kuře na Budvaru

Pečené kuře na česneku s pórkem

Pečené kuře po albrechticku

Pečené kuře po novohradsku

Pečené kuře po staročesku

Pečené kuře po španělsku

Pečené kuře s jablky a brusinkami

Pečené kuře s křenovou šlehačkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečené kuře s medem

Tadžin kamama

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, sůl, kousek celé skořice, 1/2 lžičky mletého zázvoru,  špetka šafránu, 60 dkg malé cibule, 15 dkg rozinek, 10 dkg medu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuře rozdělíme na 4 - 8 porcí. Osolíme. Dáme do pekáčku a přidáme skořici, posypeme zázvorem, šafránem, přidáme celé oloupané cibulky (nebo na čtvrtky nakrájené větší cibule), polovinu medu a pomalu doměkka dusíme pod poklicí. Podle potřeby podléváme vodou. Když je maso měkké a šťáva téměř vydušená, překryjeme porce vrstvou udušené cibule, přidáme omyté rozinky, podlijeme vodou a prudce zapečeme svrchním plamenem. Pak přelijeme rozehřátým zbytkem medu a ještě svrchu asi 10 minut prudce zapečeme, aby med zkaramelizoval. Nakonec vyjmeme skořici a podáváme porce kuřete s opečenou cibulí a vypečenou šťávou. Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo bílý chléb.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4630x    verze pro tisk

Pečené kuře s růžičkovou kapustou

Pečené kuře z Podlesí

Pikantní kuře s medem