Pečené kuře s medem [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Pečené kuře s křenovou šlehačkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečené kuře s medem

Tadžin kamama

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, sůl, kousek celé skořice, 1/2 lžičky mletého zázvoru,  špetka šafránu, 60 dkg malé cibule, 15 dkg rozinek, 10 dkg medu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuře rozdělíme na 4 - 8 porcí. Osolíme. Dáme do pekáčku a přidáme skořici, posypeme zázvorem, šafránem, přidáme celé oloupané cibulky (nebo na čtvrtky nakrájené větší cibule), polovinu medu a pomalu doměkka dusíme pod poklicí. Podle potřeby podléváme vodou. Když je maso měkké a šťáva téměř vydušená, překryjeme porce vrstvou udušené cibule, přidáme omyté rozinky, podlijeme vodou a prudce zapečeme svrchním plamenem. Pak přelijeme rozehřátým zbytkem medu a ještě svrchu asi 10 minut prudce zapečeme, aby med zkaramelizoval. Nakonec vyjmeme skořici a podáváme porce kuřete s opečenou cibulí a vypečenou šťávou. Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo bílý chléb.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5526x    verze pro tisk

Pečené kuře s růžičkovou kapustou

Pečené kuře z Podlesí

Pikantní kuře s medem

Pilaf Istanbul
(Istanbul pilavi)

Plněná kuřecí prsa

Portakal tavuk
(Kuřecí rolky s pomerančovou omáčkou)

Portugalské kuře I

Portugalské kuře II

Poulet en cocotte
(Kuře pečené v kastrolu)

Poulet vallée d`Auge
(Kuře z údolí Auge)

Provensálské kuře s tykví

Pytlácké kuře

Rajčatové kuře

Rychlé chilli z kuřete a černých fazolí

Řecké špízky

S'čchuanské kuře Kung Pao

Salpicon z kuřecího masa

Saltimbocca di pollo alla Romana
(Kuřecí saltimbocca)