cpt. Cook
 

Kebab orman

Kreolské maso

Kuskus se skopovým masem
(Couscous au mouton)

Kůzlečí řízky

Lulja kebab

Madráské skopové maso na karí

Marocký kuskus

Maso jako med

Musaka

Pečená skopová kýta s fazolemi

Pečené orientální jehněčí maso

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

Perské skopové kotlety

Pikantní pečená skopová kýta

Plněná jehněčí kýta

Uzbekistán   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plov

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg skopového masa, 20 dkg mrkve, 3  cibule, sůl, 1/2 lžička mletého pepře, 1/2 lžička mleté papriky, 3 lžíce tuku (skopového nebo oleje), 2  granátová jablka, 1.15 sklenky rýže
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a spolu s nakrájenou cibulí prudce opečeme na tuku. Pak přidáme nakrájenou mrkev, papriku a opékáme dál. Když maso zhnědne, zalijeme horkou vodou natolik, aby bylo zakryto, a dusíme doměkka. Přidáme granátová jablka nebo jejich náhražku (u nás sušené sladké jeřabiny nebo brusinky nebo citrónová dužnina) a ještě podusíme spolu s rýží, kterou jsme předtím uvařili. Na talíř klademe plov posypaný zelenou mladou cibulkou. Je to uzbecká obdoba orientálního pilafu. O tomto pokrmu je jedno přísloví: Máš-li peníze, pak jez plov, nemáš-li peníze, tím více jez plov.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2571x    verze pro tisk

Ražniči

Ražniči na grilu

Skopová korma

Skopová kotleta po japonsku