cpt. Cook
 

Kebab orman

Kreolské maso

Kuskus se skopovým masem
(Couscous au mouton)

Kůzlečí řízky

Lulja kebab

Madráské skopové maso na karí

Marocký kuskus

Maso jako med

Musaka

Pečená skopová kýta s fazolemi

Pečené orientální jehněčí maso

Pečený skopový hřbet s bylinkami a vínem

Perské skopové kotlety

Pikantní pečená skopová kýta

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněná jehněčí kýta

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg vykostěné jehněčí kýty, 6 dkg másla, 2 dkg slaniny, 3  vejce, 115 dkg žampiónů, 3 lžíce sterilovaného hrášku, 1/2 sterilovaná kapie, 1/2 lžíce hladké mouky, sůl, vývar z masoxu
zkopírováno z http://www.tacos.cz V odblaněné jehněčí kýtě nařízneme středem otvor pro plnění. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme na tenké plátky pokrájené žampióny a po osmahnutí zalijeme vejci rozšlehanými se solí. Umícháme řídkou nádivku, sejmeme ji z plotýnky, vmícháme okapaný hrášek a drobně pokrájenou kapii a naplníme otvor v mase. Uzavřeme jej jehlou na masové závitky, kýtu osolíme a upečeme na polovině dávky másla. Při pečení maso obracíme a podléváme vývarem. Asi čtvrt hodiny před dohotovením vmícháme do šťávy mouku rozetřenou se zbývajícím změklým máslem.

www.tacos.cz Příloha: vařené brambory a zeleninový salát

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1600x    verze pro tisk

Plov

Ražniči

Ražniči na grilu

Skopová korma

Skopová kotleta po japonsku