cpt. Cook
 

Pikantní vepřové nebo telecí řízky I

Pikantní vepřové nebo telecí řízky II

Pikantní závitky

Portugalské vepřové s mušlemi

Pudink z vařeného uzeného masa

Pytlácký točenec

Ražniči

Rillettes

Rožeň Viléma Tella

Řízky a la Louis

Indonésie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sahte java

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  20 dkg libového vepřového masa, 15 dkg oleje, 1/2  citrón na šťávu, 15 cl šťávy z masa nebo pečeně, 15 cl smetany, sůl, mletý pepř, karí koření, 3 dkg cibule, 10 g hladké mouky, 10 g moučkového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Libové vepřové maso z kýty nebo pečeně se nakrájí na menší kostky, které se napíchají na dřevěné špejle. Potom se maso osolí, okoření mletým pepřem, karí kořením, potře olejem a pomalu peče na roštu. Mezitím se osmahne na oleji najemno krájená cibule, zapráší se trochou hladké mouky a přidá se trochu cukru. Po krátkém osmahnutí se přidá šťáva z citrónu, šťáva odkapávající z masa, stejné množství čerstvé smetany a vzniklá omáčka se nechá za stálého šlehání rychle povařit. Maso se podává na špejli a přelévá necezenou omáčkou.

www.tacos.cz Příloha: rýže po indicku (uvařená sypká rýže kořeněná karí kořením)

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2356x    verze pro tisk

Saté

Sedmihradské vrstvené zelí

Segedínský vepřový kotlet

Selské vepřové závitky

Silvestrovské kotlety

Sladkokyselá vepřová pečeně

Sladkokyselé vepřové plátky
(Tchang-chu-li-ťi)

Smažené řízky v sýrovém obalu

Smažené vepřové nudličky