cpt. Cook
 

Pikantní vepřové nebo telecí řízky I

Pikantní vepřové nebo telecí řízky II

Pikantní závitky

Portugalské vepřové s mušlemi

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pudink z vařeného uzeného masa

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg uzeného masa (bez kosti), 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce hrubé mouky, 3/4 šálku mléka, 3  vejce, zelená petrželka, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a vymícháme na hustou kaši. Do polovychladlé kaše přimícháme žloutky, drobně usekané nebo umleté vařené uzené maso, petrželku, osolíme, lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Zavařovací sklenici bez zúženého hrdla (takzvanou masovku) silně vymastíme a směs do ní do 3/4 urovnáme. Sklenici dobře uzavřeme a vaříme asi 40 minut. Pak pudink vyjmeme, nakrájíme a podáváme.

www.tacos.cz Obměna: směs upečeme v zapékací míse jako nákyp.

www.tacos.cz Příloha: brambory, saláty nebo pečivo

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1743x    verze pro tisk

Pytlácký točenec

Ražniči

Rillettes

Rožeň Viléma Tella

Řízky a la Louis

Sahte java

Saté

Sedmihradské vrstvené zelí

Segedínský vepřový kotlet

Selské vepřové závitky

Silvestrovské kotlety

Sladkokyselá vepřová pečeně

Sladkokyselé vepřové plátky
(Tchang-chu-li-ťi)

Smažené řízky v sýrovém obalu

Smažené vepřové nudličky