cpt. Cook
 

Pikantní závitky

Portugalsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Portugalské vepřové s mušlemi

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg vykostěného vepřového plecka, 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2  cibule, 15 dkg slaniny pancetta, 6 stroužků česneku, 1/2  zelená paprika, 1/2 lžička uzené mleté papriky, 1/2  bobkový list, 1/2 lžička tymiánu, 40 dkg rajčat, 7.15 dkg rajčatového protlaku, 2.3 dl bílého vína, 115 dkg salámu chorizo, 30 dkg čerstvých škeblí, 1/2 hrst zelené petrželky, 1/2 hrst koriandrových lístků, 20 dkg rýže
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozehřejeme olivový olej v kastrolku. Přidáme vepřové nakrájené na kousky a osmažíme ho dohněda ze všech stran. Potom jej vyjmeme a dáme stranou. Na olej přidáme jemně nakrájenou cibuli, proužky pancetty, nakrájený česnek, proužky zelené papriky, sladkou uzenou papriku (sušenou kouřem z dubového dřeva), bobkový list a tymián, a smažíme, dokud cibule nezměkne. Potom přidáme loupaná rajčata nakrájená na kousky, rajčatový protlak a víno, dobře promícháme a přivedeme k varu. Snížime plamen a vrátíme vepřové maso s pikantním chorizem, oloupaným a také nakrájeným na kousky. Přikryjeme a dusíme 50 minut. Nakonec těsně před podáváním přidáme škeble a petrželku, dobře promícháme a vaříme dalších pět minut nebo dokud se škeble neotevřou. Vyhodíme všechny, které nejsou otevřené. Směs podáváme na rýži smíchané s posekanou petrželkou a koriandrovými lístky, nahoře ozdobíme snítkou koriandru.
vloženo 15.05.2010    zobrazeno 1226x    verze pro tisk

Pudink z vařeného uzeného masa

Pytlácký točenec

Ražniči

Rillettes

Rožeň Viléma Tella

Řízky a la Louis

Sahte java

Saté

Sedmihradské vrstvené zelí

Segedínský vepřový kotlet

Selské vepřové závitky

Silvestrovské kotlety

Sladkokyselá vepřová pečeně

Sladkokyselé vepřové plátky
(Tchang-chu-li-ťi)

Smažené řízky v sýrovém obalu

Smažené vepřové nudličky

Smetanové frikasé ze selátka

Sofrito - maso v omáčce