cpt. Cook
 

Okurkové ragú s houbami a masem

Perkelt z párků

Perkelt z párků

Perské ragú

Pikantní guláš

Pikantní hovězí ragú

Pikantní kotlík s vepřovým masem

Pivovarský tokáň

Plzeňský guláš

Pomalu pečené vepřové na pórku a cideru
(Slow-cooked pork, cider and sage hotpot)

Pražský guláš

Ragú z telecího
(Blanquette de veau)

Rumunský guláš

Rybí paprikáš

Řecký guláš

Segedín z uzeného kuřete

Segedínský guláš

Segedínský guláš

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sekulský guláš

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg vepřového ramínka, 80 dkg kysaného zelí, 2  cibule, 1/2  bobkový list, 1/2 lžíce mleté papriky, 2 dl kysané smetany, 3 lžíce vepřového sádla, drcený kmín, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sekulský guláš se u nás často uvádí jako segedínský, je to však krajové jídlo pocházející z Transylvánie. V Segedíně se do guláše zelí nepřidávalo.

www.tacos.cz Maso nakrájíme na větší kousky. Na sádle zpěníme rozkrájenou cibuli, přidáme drcený kmín, mletou sladkou papriku, bobkový list a maso. Společně chvíli osmahneme, osolíme, podlijeme a dusíme. Podléváme velmi mírně vždy, když se tuk odděluje od šťávy. Když je maso poloměkké, přidáme kysané zelí a společně dodusíme.

www.tacos.cz Nakonec zalijeme smetanou, promícháme a podáváme horké. Sekulský guláš získá odležením, proto ho připravujeme den předem.

www.tacos.cz Příloha: chléb nebo noky

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2669x    verze pro tisk

Selský vepřový guláš s křenem