cpt. Cook
 

Skopové maso s mátou
(Serbah)

Skopové maso s rýží a rajčaty

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Skopové maso se sójovými klíčky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg skopového masa, 10 dkg sójových klíčků, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžička škrobové moučky, 3 lžíce rostlinného oleje, 1/2 stroužek česneku, 15 dkg mandlí, 1/2  paprika,

zálivka: 1/2 lžíce desertního vína, 1/2 lžíce sójové omáčky, 1/2  feferonka, mletý zázvor, moučkový cukr, glutasol, 1/2 dl vývaru

zkopírováno z http://www.tacos.cz Libové skopové maso (kýta, hřbet) nakrájíme na tenké plátky (2 mm) o velikosti přibližně kovové pětikoruny. Smísíme s rozmočenou škrobovou moučkou, osolíme a dáme stranou.

www.tacos.cz Na pánvi rozpálíme olej, prudce osmahneme sójové klíčky, vyjmeme děrovanou lopatkou a dáme stranou. Totéž uděláme s čerstvou, na proužky nakrájenou červenou kapií (použijeme-li sterilovanou kapii, dáme ji až do hotového pokrmu). Nyní do téže pánve dáme opražit plátky masa, přidáme česnek rozkrájený na plátky, osmahneme za stálého míchání z obou stran a zalijeme zálivkou, připravenou ze všech uvedených přísad (feferonku pokrájíme nebo nahradíme chilli). Krátce povaříme. Pak přidáme opražené mandle, osmažené sójové klíčky a proužky kapie (případně nakládanou kapii). Promícháme. Nakonec zakápneme pokrm několika kapkami oleje.

www.tacos.cz Podáváme s těstovinami - nejlépe vlasovými nudlemi (s petrželkou a celerovou natí), nebo s rýží a zeleninovým salátem.

www.tacos.cz Místo sójových klíčků lze použít jemně na proužky nakrájené bílé zelí, celer nebo kedluben.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1296x    verze pro tisk

Skopové na česneku

Skopové na dobromysli

Skopové na hořčici

Skopové na jehle

Skopové na kari

Skopové na maďarský způsob

Skopové na majoránce

Skopové na žampiónech

Skopové plecko na víně

Skopové po čínsku

Skopové po irsku

Skopové řízky se smetanou

Skopové s jarní cibulkou

Skopové s kapustou srbské

Skopové s rýží (pilaf)

Skopové se sušenými švestkami

Sněhobílé skopové proužky