cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Taglierini s čerstvými boby

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg těstovin taglierini, 30 dkg čerstvých bobů, 10 dkg domácí šunky, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2  hlávkový salát - srdíčko, 2 lístky máty peprné, 1/4 l masového vývaru, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu osmahneme na oleji nakrájenou cibuli. Když začne dostávat nazlátlou barvu, přidáme boby a pokrájený hlávkový salát. Mícháme, aby se vše osmahlo rovnoměrně a pak přidáme masový vývar. Než kastrol stáhneme z ohně, přidáme šunku nakrájenou na proužky. Osolíme, opepříme a přidáme posekanou mátu. Hmotu dobře promícháme, aby dostala tu správnou chuť.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do hluboké mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Podáváme teplé.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1591x    verze pro tisk

Taglierini s houbami

Taglierini s hráškem

Taglierini s masovými knedlíčky mignon

Taglierini s omáčkou „Pesto“

Taglierini s ořechy

Taglierini s telecím ragú

Taglierini s tuňákem

Taglierini se 4 sýry podle Terky

Tagliolini s bazalkou a citrónem

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata