cpt. Cook
 

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tagliolini s bazalkou a citrónem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  32 dkg tagliolini, 3  citróny, 8 dkg másla, 3 dl kuřecího vývaru, sůl, mletý pepř, bazalka, 10 dkg parmazánu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do pánvičky vlijeme vývar a nastrouháme do něj kůru z jednoho omytého chemicky neošetřeného citrónu. Zavaříme a vymačkáme k němu citrónovou šťávu podle chuti. Přidáme máslo a povaříme. Opepříme. Lístky bazalky pokrájíme nahrubo. Těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě a promícháme je se základem v pánvičce. Přidáme nastrouhaný parmazán a bazalku. Promícháme a ihned podáváme.
vloženo 05.02.2012    zobrazeno 1752x    verze pro tisk

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku

Těstoviny podle šlapky
(Pasta alla puttanesca)

Těstoviny s brokolicí a chobotnicí
(Pasta con i broccoli e calamari)