cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Taglierini se 4 sýry podle Terky

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg těstovin taglierini, 7.15 dkg čerstvého másla, 15 dkg strouhaného parmazánu, 10 dkg gruyèru, 15 dkg ementálu, 15 dkg holandského sýra (nebo galicijského), sůl, celý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit do vydatného množství horké vody, osolené o trochu víc než normálně. Zatímco se těstovina vaří, nakrájíme sýry na tavení (gruyére - ementál - holandský) na nudličky a vložíme je do nahřáté mísy. Rozpustíme máslo ve vodní lázni.

www.tacos.cz Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji trochu odkapat a ještě ukapávající ji vhodíme do mísy se sýry. Přidáme polovinu rozpuštěného másla a hodně čerstvě umletého pepře. Ihned zamícháme. Pak přidáme druhou půlku másla a strouhaný parmezán. Promícháme a podáváme hodně teplé.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2006x    verze pro tisk

Tagliolini s bazalkou a citrónem

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku

Těstoviny podle šlapky
(Pasta alla puttanesca)