cpt. Cook
 

Taglierini s hráškem

Taglierini s masovými knedlíčky mignon

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Taglierini s omáčkou „Pesto“

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg těstovin taglierini, 1/2 hrst čerstvé bazalky, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce zlehka opražených piniových semínek, 15 dkg parmazánu, 15 dkg jemně strouhaného mančského sýra, 1/2 sklenka extra virgin olivového oleje, sůl, bílý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozetřeme v moždíři česnek, piniové oříšky a bazalku se špetkou pepře a troškou soli tak, aby si bylinky zachovaly svoji zelenou barvu. Přidáme strouhaný sýr a dobře promícháme. Pak v malých dávkách přidáváme olej a neustále mícháme, dokud se nevytvoří velmi soudržný jemný krém.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat a ochutíme připravenou zelenou omáčkou. Podáváme teplé, strouhaný sýr zvlášť.

www.tacos.cz Poznámka: Podle tradičního předpisu se má spolu s těstovinou vařit jeden brambor nakrájený na drobné proužky.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1619x    verze pro tisk

Taglierini s ořechy

Taglierini s telecím ragú

Taglierini s tuňákem

Taglierini se 4 sýry podle Terky

Tagliolini s bazalkou a citrónem

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)