cpt. Cook
 

Taglierini se 4 sýry podle Terky

Tagliolini s bazalkou a citrónem

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těsto s červenou řepou

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  6 dkg červené řepy, 1/2 lžíce vinného octa, sůl, 2  vejce, 14 dkg hladké mouky, 14 dkg semoliny
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omytou řepu v malém hrnci zalejeme vodou. Přidáme vinný ocet a sůl a přivedeme k varu. Zakryjeme poklicí a na mírném plameni povaříme asi 45 minut, až je řepa měkká při propíchnutí špičkou nože. Po ochlazení ji oloupeme. Nakrájíme na kostičky a důkladně rozmixujeme spolu s vejci.

www.tacos.cz Do velké mísy vsypeme mouky, uprostřed vytvoříme kráter, do něhož vlejeme pyré z řepy a vajíček. Vidličkou promícháváme pyré s moukou, začneme u vnitřního lemu, mísou přitom pomalu otáčíme proti směru hodinových ručiček. Pokračujeme tak dlouho, až se vše spojí do soudržné hmoty, asi 4 minuty. Pokud je příliš sypká, přidáme po lžičkách vodu. Přeneseme těsto na vál, trochu podsypeme moukou a pokračujeme rukama. Dlaněmi stlačujeme dolů a od sebe, formujeme do hladkého oválu. Otočíme o 90° doprava, přeložíme napůl a opět stlačíme. Pokračujeme asi 5 minut, dokud těsto není hladké. Zformujeme do koule a necháme 30 minut odpočinout při pokojové teplotě zabalené do fólie nebo v míse zakryté navlhčenou utěrkou.

vloženo 05.07.2014    zobrazeno 1595x    verze pro tisk

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku

Těstoviny podle šlapky
(Pasta alla puttanesca)