cpt. Cook
 

Itálie - Lombardie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tagliolini v tatarské omáčce

Tagliolini in salsa tartara

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  32 dkg tagliolini ze semoliny, 10 dkg smetany, 2  žloutky, 6 dkg nakládaných okurek, 15 dkg sladkokyselých nakládané cibulky, 3 dkg kaparů, 10 g hořčice, tvrdý sýr Grana Padano, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakládané cibulky a okurky nahrubo nakrájíme, také kapary. Cibulky si můžeme připravit i doma, když malé oloupané kousky povaříme ve směsi vody, cukru, octa a soli, dokud se tekutina nesvaří a nezískají jantarovou barvu. Na pánev nalejeme čerstvou smetanu (můžeme to zkusit i s kuřecím nebo zeleninovým vývarem a s rozpuštěným oříškem másla) a přivedeme ji k varu, potom přidáme nakrájenou zeleninu. Necháme tekutinu odpařovat, až docílíme krémové konzistence, dochutíme troškou hořčice. Těstoviny tagliolini vaříme podle výrobce, asi 8 minut. Po scezení je přidáme na pánev a promícháme s omáčkou a s několika lžícemi vody z těstovin, přimícháme žloutky a nakonec nasekanou petrželku. Servírujeme je na talíř do úhledné kopky namotané pomocí vidličky ve velké naběračce. Zalejeme zbylou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem grana padano.

www.tacos.cz šéfkuchař Enrico Bartolini - Ristorante 'Le Robinie' Montescano

vloženo 10.03.2012    zobrazeno 1859x    verze pro tisk

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku

Těstoviny podle šlapky
(Pasta alla puttanesca)

Těstoviny s brokolicí a chobotnicí
(Pasta con i broccoli e calamari)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)