cpt. Cook
 

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny a salsa di pomodoro

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg těstovin, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 715 dkg rajčat, 1/2 lžíce bazalky, sůl, mletý pepř, parmazán
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli nakrájíme nadrobno. Rajčata ve špičce malým ostrým nožem nařízneme do tvaru kříže a ponoříme je do velmi horké, nikoliv však vroucí vody. Jakmile se nakrojená slupka začne z rajčat sama odlupovat, vyjmeme je z vody a slupku opatrně sloupneme. Dužinu nakrájíme na malé kostičky. V časové tísní můžete využít výhod loupaných rajčat z konzervy. Bazalku nadrobno nasekáme.

www.tacos.cz V hrnci rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět cibulku. Přidáme nakrájená rajčata a bazalku. Podle chuti osolíme a opepříme, zakryjeme pokličkou a povaříme na mírném ohni 30 minut. V jiném hrnci přivedeme k varu velké množství osolené vody, přidáme těstoviny a uvaříme je al dente. Těstoviny scedíme, přendáme na talíře, přelijeme rajčatovou omáčkou a posypeme strouhaným parmezánem.

vloženo 12.09.2008    zobrazeno 3149x    verze pro tisk

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku

Těstoviny podle šlapky
(Pasta alla puttanesca)

Těstoviny s brokolicí a chobotnicí
(Pasta con i broccoli e calamari)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)