cpt. Cook
 

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těsto se sušenými hřiby

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1.4 dkg sušených hub, 3  vejce, 17 dkg hladké mouky, 17 dkg semoliny, 3 lžíce vlažné vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tvrdé, dobře usušené hříbky rozemeleme na jemný prach v mlýnku na koření nebo na kávu. (Můžeme použít i food procesor, ale v tom případě musíme prach prosít, abychom ho zbavili hrubších kousků, které by trhaly těsto.) Do velké mísy vsypeme mouky a houbový prášek, důkladně promícháme, uprostřed vytvoříme kráter, do něhož vlejeme vajíčka. Vidličkou promícháváme vajíčka s moukou, začneme u vnitřního lemu, mísou přitom pomalu otáčíme proti směru hodinových ručiček. Pokračujeme tak dlouho, až se vše spojí do soudržné hmoty, asi 4 minuty. Pokud je směs příliš sypká, přidáme po lžičkách vodu. Přeneseme těsto na vál, trochu podsypeme moukou a pokračujeme rukama. Dlaněmi stlačujeme dolů a od sebe, formujeme do hladkého oválu. Otočíme o 90° doprava, přeložíme napůl a opět stlačíme. Pokračujeme asi 5 minut, dokud těsto není hladké. Zformujeme do koule a necháme 30 minut odpočinout při pokojové teplotě zabalené do fólie nebo v míse zakryté navlhčenou utěrkou.
vloženo 05.07.2014    zobrazeno 1373x    verze pro tisk

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku

Těstoviny podle šlapky
(Pasta alla puttanesca)

Těstoviny s brokolicí a chobotnicí
(Pasta con i broccoli e calamari)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)