cpt. Cook
 

Telecí řízek se šunkovým kornoutkem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí řízky na víně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  telecí řízky, 1/2 menší cibule, 1/8 l bílého vína, 1/2 šálek vývaru, 2  žloutky, 1/2 lžička hladké mouky, 1/2 lžička hořčice, 2 lžičky kaparů, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na lžíci másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vložíme na ni naklepané osolené řízky a po obou stranách je opečeme. Pak je mírné podlité dusíme do měkka. Nakonec přilijeme polovinu vína smíchaného s hořčicí a přidáme drobně usekané kapary. Použijeme-li kaparů v soli, musíme je dobře na cedníku oprat. Vše vaříme asi 10 minut. Druhou polovinu vína smícháme s trochou vývaru a žloutky a po odstavení z ohně je k řízkům přilijeme. Použijeme-li k dušení kastrolu z varného skla, musíme nechat před přidáním žloutků šťávu na mase trochu zchladnout, aby se žloutky nesrazily. Sklo totiž dlouho drží teplotu.

www.tacos.cz Stejným způsobem můžeme připravit zadní díl králíka.

www.tacos.cz Podáváme s opečenými brambory nebo vařenými novými brambory sýpanými petrželkou, nočky nebo slané lívance ze strouhanky, saláty.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1708x    verze pro tisk

Telecí řízky plněné, smažené v těstíčku

Telecí řízky s ovocem

Telecí řízky s tykví

Telecí řízky se smetanovou omáčkou

Telecí soté s ovocem

Telecí steak ženevský

Telecí zadělávané

Telecí závitky

Vídeňské telecí řízky

Vídeňský řízek
(Wiener Schnitzel)

Zadělávané telecí

Zadělávané telecí maso se zeleninou

Zapečený telecí řízek s brokolicí