cpt. Cook
 

Telecí řízek se šunkovým kornoutkem

Telecí řízky na víně

Telecí řízky plněné, smažené v těstíčku

Telecí řízky s ovocem

Telecí řízky s tykví

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí řízky se smetanovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  6  telecích řízků, 10 dkg anglické slaniny, 2 dkg másla, 2 dkg hladké mouky, 20 dkg sterilovaného hrášku, 1/4 l vývaru z masoxu, 2 dl šlehačky, citrónová šťáva nebo bílé víno, sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky worcestrové omáčky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Telecí řízky nařízneme po obvodu na třech místech, naklepeme, osolíme a opepříme. Na kostičky pokrájenou slaninu rozškvaříme, kostičky vyjmeme a na vytaveném tuku postupně opečeme po obou stranách připravené řízky. Vyjmeme je, na pánvičku přidáme změklé máslo rozetřené s moukou a po lehkém osmahnutí je zalijeme vývarem. Omáčku krátce povaříme, přidáme sůl, worcesterskou omáčku, okapaný hrášek, citrónovou šťávu nebo víno, přidáme řízky a kostičky slaniny a prohřejeme. Nakonec do omáčky vmícháme ušlehanou smetanu.

www.tacos.cz Příloha: kapiová rýže

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1605x    verze pro tisk

Telecí soté s ovocem

Telecí steak ženevský

Telecí zadělávané

Telecí závitky

Vídeňské telecí řízky

Vídeňský řízek
(Wiener Schnitzel)

Zadělávané telecí

Zadělávané telecí maso se zeleninou

Zapečený telecí řízek s brokolicí