cpt. Cook
 

Telecí řízek se šunkovým kornoutkem

Telecí řízky na víně

Telecí řízky plněné, smažené v těstíčku

Telecí řízky s ovocem

Telecí řízky s tykví

Telecí řízky se smetanovou omáčkou

Telecí soté s ovocem

Telecí steak ženevský

Telecí zadělávané

Telecí závitky

Vídeňské telecí řízky

Rakousko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vídeňský řízek

Wiener Schnitzel

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  72 dkg telecí kýty (plátek asi 15 mm silný na porci), sůl, 2  vejce, 10 dkg hladké mouky, 115 dkg strouhanky, 215 dkg vepřového sádla nebo oleje, 1/2  citrón (chemicky neošetřený)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Plátky (krájené z kýty napříč vláknem) masa omyjte, osušte, lehce naklepejte a mírně osolte. Vejce rozšlehejte na talíři. Mouku a strouhanku dejte na další talíře. Řízky oválejte v mouce. Přebytečnou mouku oklepejte. Potom řízky omočte ve vejcích, nechte okapat a nakonec je obalte strouhankou.

www.tacos.cz Rozpalte sádlo nebo olej na veliké pánvi. Tuk musí být horký, až prská, když do něj ponoříte lžíci smočenou ve vodě. Řízky do tuku vkládejte tak, aby se nedotýkaly ani jeden druhého, ani okrajů pánve. Popřípadě smažte najednou jenom 1 nebo 2 řízky. Smažte je po obou stranách asi 4 minuty dozlatova. Při obracení do řízků nepíchejte. Během smažení občas pánví zatřepejte, aby se řízky v tuku pohybovaly.

www.tacos.cz Citróny omyjte horkou vodou a rozkrojte na čtvrtky. Hotové vídeňské řízky papírovým ubrouskem důkladně osuště a upravte na předehřátou mísu se čtvrtkami citrónu.

www.tacos.cz Příloha: bramborový salát nebo brambory a okurkový salát

vloženo 28.06.2007    zobrazeno 2031x    verze pro tisk

Zadělávané telecí

Zadělávané telecí maso se zeleninou

Zapečený telecí řízek s brokolicí