cpt. Cook
 

Svíčková pečeně na budapešťský způsob

Svíčková pečeně po rýnsku

Svíčková pečeně s vínem

Svíčková podle Romana Pauluse

Svíčková přírodní (nebo zajíc nebo směsi)

Svíčková šéfkuchaře Tomáše Kněze

Svinované roštěnky

Štěstí

Šuang-si - Štěstí

Šuang-si (Štěstí)

Švédská roštěná

Švédské roštěnky

Tacos se svíčkovou

Tatranská svíčková

Teriyaki

Thajsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Thajské hovězí kari s bramborem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3 lžíce oleje, 70 dkg zadního hovězího, 4  cibule, 150 dkg brambor, 1/2 lžíce thajského karí, 1/2 lžička moučkového cukru, sůl, 6 zrnek kardamomu, 1/2 lžička kokosové moučky (strouhaného kokosu, lze vynechat), 2 lžíce smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na rozpáleném oleji osmahneme hovězí maso nakrájené na kostky. Osolíme. Pak osmahneme cibuli pokrájenou na čtvrtky a brambory nakrájené na stejně velké kostky jako maso (3 - 4 cm). Zasypeme kari, přidáme cukr a roztlučený kardamom, podlijeme 2 dl vody s kokosem a pomalu dusíme asi hodinu. Podle potřeby podlijeme vodou. Do hotového pokrmu zamícháme smetanu.

www.tacos.cz Obměna: Použijeme místo brambor kombinaci brambor a směsi zeleniny (karotka, cuketa, fazolové lusky, bílé zelí, rajče, papriky) v poměru 2 : 3.

www.tacos.cz Příloha: rýže nebo bílý chléb

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2792x    verze pro tisk

Tokáň (Hovězí na majoránce)

Vařené hovězí maso

Vařené hovězí s tuřínem a brambory

Vařený hovězí jazyk