cpt. Cook
 

Svíčková šéfkuchaře Tomáše Kněze

Svinované roštěnky

Štěstí

Šuang-si - Štěstí

Šuang-si (Štěstí)

Švédská roštěná

Švédské roštěnky

Tacos se svíčkovou

Tatranská svíčková

Teriyaki

Thajské hovězí kari s bramborem

Tokáň (Hovězí na majoránce)

Vařené hovězí maso

Vařené hovězí s tuřínem a brambory

Vařený hovězí jazyk

Velkopavlovická roštěnka

Vinařův roštěnec
(Entrecôte marchand de vin)

Voňavé dušené hovězí

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Voňavé hovězí kostky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg hovězí kýty, 3 lžíce rostlinného oleje, 1/2  cibule, 10 dkg karotky, 8 dkg bambusových výhonků, 3  badyány, 3 lžíce sójové omáčky, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžička moučkového cukru, glutasol, 2 lžíce bílého vína, 1.15 dl vývaru, sůl, cibulová nať
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hovězí maso (roštěná nebo kýta) nakrájené na kostky prudce osmažíme na oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Připravíme si karotku nakrájenou na hranolky asi 3 cm dlouhé a konzervované bambusové výhonky (kedlubnu) nakrájené stejně jako karotka. Do pánve přidáme badyán (dávka je udána v celých hvězdicích), zázvor, cukr, osmahneme, pak vmícháme sójovou omáčku, víno, glutasol a vývar. Zakryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka. Pak přidáme nakrájenou karotku (příp. i syrovou kedlubnu) a dusíme ještě 15 minut. Nakonec přidáme konzervované, na hranolky nakrájené bambusové výhonky, dochutíme podle potřeby sójovou omáčkou, vínem, solí a glutasolem. Přidáme mladou cibulovou nať nakrájenou na třícentimetrové kousky. Promícháme.

www.tacos.cz Příloha: rýže

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2389x    verze pro tisk

Wu-Fen