cpt. Cook
 

Svíčková pečeně na budapešťský způsob

Svíčková pečeně po rýnsku

Svíčková pečeně s vínem

Svíčková podle Romana Pauluse

Svíčková přírodní (nebo zajíc nebo směsi)

Svíčková šéfkuchaře Tomáše Kněze

Svinované roštěnky

Štěstí

Šuang-si - Štěstí

Šuang-si (Štěstí)

Švédská roštěná

Švédské roštěnky

Tacos se svíčkovou

Tatranská svíčková

Teriyaki

Thajské hovězí kari s bramborem

Tokáň (Hovězí na majoránce)

Vařené hovězí maso

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vařené hovězí s tuřínem a brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg předního hovězího bez kosti, 1/2  cibule, kořenová zelenina včetně pórku, řapíkatý celer, bobkový list, 1/2 lžička celého pepře, 1.15 l vody, sůl,

Zelenina: 715 dkg tuřínu, 1/2  cibule, majoránka, 1/2 lžíce oleje, 150 dkg brambor, 1/2  pórek, 1/2 lžička kmínu, 10 dkg zahuštěné smetany, sůl, mletý pepř, zelená petrželka

zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozpůlenou cibuli, zeleninu, celer, bobkový list a celý pepř přivedeme k varu v hrnci s vodou. Přidáme maso, osolíme, mezi pokličku a hrnec dáme naběračku a vaříme 2 až 2.5 hodiny, až je maso měkké. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na 1 cm velké kostky nakrájený tuřín, jemně nasekanou cibuli a majoránku a necháme asi 3 minuty zpěnit. Podlijeme 2 naběračkami vývaru, přivedeme k varu, přikryjeme a dusíme asi 30 minut. Brambory, nakrájený pórek a další naběračku vývaru přidáme k tuřínu a vaříme asi 15 minut, až jsou brambory měkké. K tuřínu přimícháme smetanu a prohřejeme. Zeleninu osolíme a opepříme. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme a spolu se zeleninou upravíme na hluboké talíře. Zalijeme vývarem se zeleninou a posypeme sekanou petrželkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2014x    verze pro tisk

Vařený hovězí jazyk