cpt. Cook
 

Vepřová roláda

Vepřová roláda se sušeným ovocem

Vepřová žebírka

Vepřová žebírka s rýží a hráškem

Vepřové Cancún

Vepřové Chop Suey

Vepřové karí

Vepřové kostičky po čínsku

Vepřové kostičky se sladkými paprikami

Vepřové kostky po srbsku

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Vepřové kotlety à la Nelson

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 2 větší cibule, 1/2 lžíce másla, 1.15 lžíce hladké mouky, 1/2  žloutek,  trochu mléka, 15 dkg parmezánu nebo čedaru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Naklepané kotlety osolíme, poprášíme hladkou moukou a po obou stranách na másle opečeme. Cibuli, nejlépe šalotku, nakrájíme na kolečka, uvaříme v menším množství osolené vody, necháme okapat a prolisujeme nebo jemně usekáme. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a vymícháme na kaši. Přidáme prolisovanou cibuli, muškátový oříšek a po odstavení z plotny zamícháme žloutek rozmíchaný v troše mléka. Opečené kotlety potřeme touto kaší na prst silně, hřbetem nože uděláme mřížky, posypeme strouhaným sýrem buď samotným, nebo smíchaným s trochou strouhané vláčné housky a dáme zapéci. Povrch pokapeme máslem, které nám zbylo při opékání kotlet. Sýr na povrchu necháme jen zrůžovět, aby nebyl nahořklý.

www.tacos.cz Obměna: Místo cibule můžeme použít bílé části póru. Stejným způsobem můžeme upravit kterýkoli druh bílého masa, před zapékáním do měkka podušeného.

www.tacos.cz Příloha: suchá rýže

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2319x    verze pro tisk

Vepřové kotlety Colbert

Vepřové kotlety frikasé

Vepřové kotlety Hentéš

Vepřové kotlety marinované v bílém víně

Vepřové kotlety Massachusetts

Vepřové kotlety myslivecké

Vepřové kotlety na celeru

Vepřové kotlety na cibuli

Vepřové kotlety na hříbkách