cpt. Cook
 

Vepřové Martinique

Vepřové maso - gyros

Vepřové maso à la Kypr

Vepřové maso Key West

Vepřové maso La-C'

Vepřové maso na kmíně s pivem

Vepřové maso na pivě

Vepřové maso na zázvoru

Vepřové maso po čínsku

Vepřové maso po čínsku

Vepřové maso po mexicku

Vepřové maso po pekingsku

Vepřové maso po provensálsku

Vepřové maso po srbsku

Vepřové maso s anýzem

Vepřové maso s bílými fazolemi

Vepřové maso s brambory a zeleninou

Vepřové maso s celerem

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřové maso s fazolemi

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg vepřového plecka, 1/2  vejce, 3 lžíce vepřového sádla, 2  papriky, 2 velká rajčata, 20 dkg bílých fazolí, 1/2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce vína šao-sing, 1/2 lžičky wei-su, 2 stroužky česneku, červený olej, 1/2 špetka mletého bílého pepře, 2 lžíce vývaru,  trochu máčené škrobové moučky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravíme si vařené bílé fazole, spařené paprikové lusky a rajčata zbavená slupek. Vepřovou plec nakrájenou na tenké plátky promícháme s vejcem, máčeným škrobem, solí a pepřem. Do rozpáleného sádla vložíme maso a po chvíli restování přidáme fazole, na nudličky krájené paprikové lusky a plátky rajčat. Na prudkém ohni za stálého míchání ochutíme vínem, sójovou omáčkou, wei-su, plátky česneku a zastříkáme vývarem. Mírně zahustíme máčeným škrobem, krátce podusíme a povrch hotového pokrmu zakapeme červeným olejem.

www.tacos.cz Příprava červeného oleje: 50 g sušených chilli papriček osmahneme na pánvi krátce v půl litru horkého oleje a ihned odstavíme z ohně. Ještě do teplého oleje přimícháme 20 g jemně mletého chilli koření. Necháme ustát, zcedíme a uložíme v chladnu, kde dlouho vydrží. Měl by mít průsvitnou, jasně červenou barvu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2901x    verze pro tisk

Vepřové maso s fenyklem