cpt. Cook
 

Vepřové řízky na žampiónech

Vepřové řízky nebo kotlety se žampióny

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřové řízky plněné drůbežími játry

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg libové vepřové kýty, 20 dkg drůbežích jater, 8 dkg vepřového sádla nebo jiného tuku, 6 dkg másla, sůl, hladká mouka, vývar z masoxu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Odblaněná, na nudličky pokrájená játra podusíme na části másla a měkká osolíme. Z vepřové kýty nakrájíme dvanáct řízků, rozklepeme je, osolíme, poklademe podušenými játry, přeložíme v půli, okraje sklepneme paličkou na maso a upevníme jehlami na závitky. Řízky poprášíme moukou, vložíme na pekáček s rozehřátým sádlem a krátce podusíme v troubě. Po chvilce řízky obrátíme, podlijeme vývarem a dusíme v troubě pod vrchním dílem pekáče. Ke konci tepelné úpravy vrchní díl pekáčku sejmeme, aby řízky zčervenaly, a nakonec přidáme zbývající máslo. Pro malou společnost můžeme připravit řízky jako minutky. Podáváme s vařenými brambory nebo se smaženými bramborovými hranolky a s rybízovým kompotem nebo se zeleninovým salátem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1794x    verze pro tisk

Vepřové řízky v alobalu

Vepřové s ananasem
(Porc à l'ananas)

Vepřové s fazolkami

Vepřové taštičky

Vepřové vějířky
(Abanicos de puerco)

Vepřové závitky

Vepřové závitky s pepřem

Vepřové závitky se sardelovým máslem

Vepřové závitky se smetanou

Vepřové závitky se zelím

Vepřové závitky smažené

Vepřový bůček s kostí na roštu

Vepřový bůček s mrkví

Vepřový bůček v čínském zelí

Vepřový bůček v zelenině

Vepřový plátek v alobalu

Vepřový steak z Göcsej