cpt. Cook
 

Vepřové řízky na žampiónech

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřové řízky nebo kotlety se žampióny

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  vepřové řízky nebo kotlety, sůl, 1/2 lžíce másla, 115 dkg žampiónů, zelená petrželka, 2 lžíce oleje, 1/2 lžička hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Žampióny nakrájíme na tenké plátky a podusíme je na másle. Osolíme a ke konci přidáme usekanou petrželku. Kotlety vykostíme, naklepeme, osolíme a na každé straně 3-4 minuty na oleji opékáme. Přendáme je do nahřátého kastrolu. Šťávu zahustíme moukou, osmahneme, podlijeme a necháme krátce povařit. Kotlety urovnáme na nahřátou mísu, polijeme šťávou a na každou kotletu položíme lžičku žampiónů, které vyjmeme vidličkou. Máslem, které zbylo z dušených žampiónů, mastíme přílohu.

www.tacos.cz Obměna: místo žampiónů použijeme pórek (asi dvojnásobek váhy).

www.tacos.cz Příloha: spagety

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1738x    verze pro tisk

Vepřové řízky plněné drůbežími játry

Vepřové řízky v alobalu

Vepřové s ananasem
(Porc à l'ananas)

Vepřové s fazolkami

Vepřové taštičky

Vepřové vějířky
(Abanicos de puerco)

Vepřové závitky

Vepřové závitky s pepřem

Vepřové závitky se sardelovým máslem

Vepřové závitky se smetanou

Vepřové závitky se zelím

Vepřové závitky smažené

Vepřový bůček s kostí na roštu

Vepřový bůček s mrkví

Vepřový bůček v čínském zelí

Vepřový bůček v zelenině

Vepřový plátek v alobalu

Vepřový steak z Göcsej