cpt. Cook
 

Vepřové plátky

Francie   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Vepřové po francouzsku

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  2 kg vykostěné vepřové kotlety, 3 stroužky česneku nakrájené na proužky, 4 lžíce másla, 2 lžíce kremžské hořčice, 1/2 lžička tymiánu, 1/2 lžička mletého pepře, 2.15 dl hovězího vývaru, 2 dl bílého vína, 1/2 lžíce meruňkového džemu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vepřové nařízneme po stranách a do vzniklých kapes dáme proužky česneku. Maso položíme do mělké mísy a odložíme stranou. V malé misce smícháme máslo, horčici a koření. Vzniklou směsí potřeme připravené maso. Vývar smícháme s vínem a zavařeninou. Vzniklou směs ohřejeme a nalijeme na maso. Maso přeneseme do rozpálené trouby a pečeme asi 80 minut. Během pečení maso poléváme šťávou. Pokud je potřeba, přidáme bílé víno.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2464x    verze pro tisk

Vepřové řízky na hrášku

Vepřové řízky na žampiónech

Vepřové řízky nebo kotlety se žampióny

Vepřové řízky plněné drůbežími játry

Vepřové řízky v alobalu

Vepřové s ananasem
(Porc à l'ananas)

Vepřové s fazolkami

Vepřové taštičky

Vepřové vějířky
(Abanicos de puerco)

Vepřové závitky

Vepřové závitky s pepřem

Vepřové závitky se sardelovým máslem

Vepřové závitky se smetanou

Vepřové závitky se zelím

Vepřové závitky smažené

Vepřový bůček s kostí na roštu

Vepřový bůček s mrkví

Vepřový bůček v čínském zelí