cpt. Cook
 

Zapečené brambory

Zapečené brambory s majoránkou

Zapečené brambory s masem a vejci

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapečené brambory s mletým masem a zeleninou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 20 dkg eidamu,

masová směs: 60 dkg mletého masa (nejlépe mix vepřového a hovězího), 10 dkg rajčat, 1/2 svazek zelené petrželky, 1.15 dl bílého vína, 1/2 lžička mleté skořice, 1/2  cibule, 1/2 snítka tymiánu, sůl, mletý pepř, olej,

zelenina: 20 dkg barevných paprik, 20 dkg cukety, 20 dkg lilku, 3  jarní cibulky, 4 stroužky česneku, 3 snítky bazalky, sůl, mletý pepř, olivový olej

zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory vařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm, sýr nastrouháme na jemném struhadle. Masovou směs připravíme tak, že cibuli nakrájíme na hrubší kostičky a na oleji ji orestujeme dosklovita, přidáme osolené a opepřené maso a opečeme, zalijeme vínem a asi 10 minut podusíme. Okořeníme tymiánem, skořicí a sekanou kudrnkou, krátce podusíme, přidáme na kostičky nakrájená a semínek zbavená rajčata, promícháme a případně ještě dochutíme.

www.tacos.cz Papriku, cuketu a lilek očistíme a nakrájíme na malé kostičky, česnek a mladou cibulku nakrájíme na plátky. Veškerou zeleninu společně orestujeme na oleji a dochutíme sekanou bazalkou, solí a pepřem. Pekáč nebo zapékací mísu plníme střídavě vrstvami brambor, masa, sýra a zeleniny. Zapékáme ve vyhřáté troubě při 180 °C přibližně 20 minut.

vloženo 05.04.2008    zobrazeno 3271x    verze pro tisk

Zapečené brambory s tofu

Zapečené brambory se špenátem a čerstvým lososem

Zapečené brambory z Dauphiné
(Gratin dauphinois)

Zapékané brambory na smetaně

Zapékané brambory s bazalkou

Žid (Podkrkonoší)