cpt. Cook
 

Staropražské brambory

Strouhanec

Sýrové brambory se žampiony

Švýcarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sýrový bramborový smaženec švýcarský

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg brambor, 10 dkg slaniny, 15 dkg rostlinného tuku nebo másla, 115 dkg ementálu nebo goudy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vařené studené brambory nakrouháme na širší nudle. Slaninu i sýr nakrájíme na užší nudle. Slaninu rozehřejeme na široké pánvi, přidáme a rozpustíme i tuk. Brambory naskládáme pevně do pánve, stlačíme je v koláč a zapečeme. Pak je pokryjeme škvarečky slaniny a sýrem, přitlačíme, a když se sýr zapeče, placku obrátíme. Pánev vložíme do trouby a necháme asi 15 minut dopéci. Vznikne jakýsi dozlatova opečený bramborový koláč. Podáváme ho se zeleninovou teplou přílohou nebo se salátem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1583x    verze pro tisk

Švýcarské brambory

Švýcarské zapečené brambory

Tartiflette
(Tartiflette savoyarde)

Zahradnické brambory

Zapečená bramborová drobenina s houbami

Zapečené brambory

Zapečené brambory

Zapečené brambory s majoránkou

Zapečené brambory s masem a vejci

Zapečené brambory s mletým masem a zeleninou

Zapečené brambory s tofu

Zapečené brambory se špenátem a čerstvým lososem

Zapečené brambory z Dauphiné
(Gratin dauphinois)

Zapékané brambory na smetaně

Zapékané brambory s bazalkou

Žid (Podkrkonoší)