cpt. Cook
 

Pečení čerti

Pestrý špíz s mátovou omáčkou

Pikantní zapékané brambory

Plněné brambory

Plněný bramborový akordeon ze vzdušné fritézy

Polpettoni di patate al pomodoro
(Bramborová sekaná s rajčaty)

Popraskané brambůrky na víně

Rakott burgonya
(Maďarské zapečené brambory)

Savojské brambory

Savojský gratin

Selská omeleta

Smetanové brambory s jablky a cibulí

Staropražské brambory

Strouhanec

Sýrové brambory se žampiony

Sýrový bramborový smaženec švýcarský

Švýcarské brambory

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Švýcarské zapečené brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg brambor, 1/4 l smetany, sůl, mletý pepř, 30 dkg jakostního trvanlivého salámu, 2 středně velké cibule, 3 stroužky česneku, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra, 2  vejce, 8 dkg másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Syrové brambory a cibuli nakrájíme na plátky, česnek usekáme na hrubo a salám nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné. Smetanu osolíme a opepříme. Zapékací mísu silně vymastíme máslem, na dno vložíme plátky brambor namáčených ve smetaně. Další vrstvu tvoří plátky salámu a okraj je z plátků cibule. Vše posypeme polovinou strouhaného sýra, dáme ještě další vrstvu plátků brambor, povrch posypeme zbylým sýrem, pokapeme máslem a dáme péci do předehřáté trouby. Jakmile se pokrm začne péci, přilijeme zbylou smetanu s rozšlehanými vejci a upečeme do růžova; celkem pečeme asi 30 minut.

www.tacos.cz Podáváme jako samostatný pokrm se saláty nebo jako přílohu k pečenému bílému masu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4866x    verze pro tisk

Tartiflette
(Tartiflette savoyarde)

Tian z brambor, cukety a morbieru