cpt. Cook
 

Pečení čerti

Pestrý špíz s mátovou omáčkou

Pikantní zapékané brambory

Plněné brambory

Polpettoni di patate al pomodoro
(Bramborová sekaná s rajčaty)

Popraskané brambůrky na víně

Rakott burgonya
(Maďarské zapečené brambory)

Savojské brambory

Savojský gratin

Selská omeleta

Smetanové brambory s jablky a cibulí

Staropražské brambory

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Strouhanec

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.2 kg brambor, mléko, kvasnice, hladká mouka, sůl, mletý pepř, česnek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na Strakonicku je nazýván 'bramborová buchta', v Krkonoších 'bába'. Nastrouhané syrové brambory dáme okapat na cedník, vodu slijeme, škrob upotřebíme při zadělávání. Přidáme tolik mléka, kolik odkapalo vody, kousek kvasnic a s příslušným množstvím mouky zaděláme těsto tužší než na lívance. Osolíme, okořeníme pepřem a rozetřeným česnekem a vše necháme vykynout. Vykynuté dáme do vymaštěného pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě. Když je pokrm trochu zapečený, dobře na povrchu promastíme, aby se vytvořila pěkná kůrka. Jíme ještě teplý, roztrhaný na kousky a promaštěný. Někomu k tomu chutná salát z červené řepy s trochou rozstrouhaného křenu. Zapíjíme kysaným mlékem (biokysem).
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3423x    verze pro tisk

Sýrové brambory se žampiony

Sýrový bramborový smaženec švýcarský

Švýcarské brambory

Švýcarské zapečené brambory

Tartiflette
(Tartiflette savoyarde)

Tian z brambor, cukety a morbieru

Tian ze sladkých brambor