cpt. Cook
 

Pečení čerti

Pestrý špíz s mátovou omáčkou

Pikantní zapékané brambory

Plněné brambory

Plněný bramborový akordeon ze vzdušné fritézy

Polpettoni di patate al pomodoro
(Bramborová sekaná s rajčaty)

Popraskané brambůrky na víně

Rakott burgonya
(Maďarské zapečené brambory)

Savojské brambory

Savojský gratin

Selská omeleta

Smetanové brambory s jablky a cibulí

Staropražské brambory

Strouhanec

Sýrové brambory se žampiony

Sýrový bramborový smaženec švýcarský

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Švýcarské brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg vařených brambor, 2 lžíce másla, 4  vejce (vařená na tvrdo), 10 dkg parmazánu, 2  vejce, 1/2 l mléka nebo smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zapékací mísu silně vymastíme polovinou másla. Brambory a vařená vejce nakrájíme kráječem na vejce, každé zvlášť. Do mísy klademe vrstvu brambor, posolíme, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme máslem. Na další vrstvu dáme plátky posolených vajec a opět vrstvu osolených brambor a sýra. Zbytek sýra vmícháme do mléka, přidáme ušlehaná vejce a sůl. Nejdříve pečeme brambory s vejci v předehřáté troubě asi 10 minut, pak je zalijeme mlékem s vejci, pokapeme máslem a upečeme do růžova.

www.tacos.cz Příloha: saláty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2710x    verze pro tisk

Švýcarské zapečené brambory

Tartiflette
(Tartiflette savoyarde)

Tian z brambor, cukety a morbieru