cpt. Cook
 

Pestrý špíz s mátovou omáčkou

Pikantní zapékané brambory

Plněné brambory

Polpettoni di patate al pomodoro
(Bramborová sekaná s rajčaty)

Popraskané brambůrky na víně

Rakott burgonya
(Maďarské zapečené brambory)

Savojské brambory

Savojský gratin

Selská omeleta

Smetanové brambory s jablky a cibulí

Staropražské brambory

Strouhanec

Sýrové brambory se žampiony

Sýrový bramborový smaženec švýcarský

Švýcarské brambory

Švýcarské zapečené brambory

Tartiflette
(Tartiflette savoyarde)

Tian z brambor, cukety a morbieru

Tian ze sladkých brambor

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zahradnické brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg brambor, 7 dkg mrkve, 10 dkg zeleného hrášku, 10 dkg květáku, 15 dkg vepřového sádla, 10 dkg slaniny, 1/2 velká cibule, sůl, mletý pepř, zelená petrželka, 1/2 dl mléka, 1/2  vejce
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvařené ve slupce oloupeme a necháme vychladnout. Očištěnou zeleninu uvaříme a nakrájíme na kostičky, brambory na plátky. V polovině tuku rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Cibulku přidáme ke směsi zeleniny a brambor, vše lehce promícháme a přesypeme do vymazané zapékací nádoby. Pozvolna v troubě zapékáme. Po chvíli, když je pokrm zčásti propečený, jej zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem a pokračujeme v pečení, dokud se na povrchu nevytvoří zlatohnědá kůrka.

www.tacos.cz Podáváme se zeleninovými saláty.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3661x    verze pro tisk