Pečený hejk puttanesca [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Mečoun s okurkovou omáčkou

Mořská ryba na žampiónech se smetanou

Mořská ryba se zeleninou

Mořské ragú s anýzovkou

Mořský vlkouš flambovaný v anýzu

Nočky z uzené tresky

Ocas z tuňáka v makové krustě

Palombo con piselli
(Žralok na hrášku)

Pečená makrela podle žabulky

Pečená treska s těstovinovou rýží a pikantní klobásou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečený hejk puttanesca

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  cibule, 150 dkg brambor, 2 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 40 dkg nakládaných rajčat, 6 dkg oliv, 1/2 lžička chilli vloček, 2 lžíce kaparů, 3  ančovičky, 40 dkg štikozubce, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Troubu předehřejte na 220 C. Cibuli na plátky a brambory nakrájené na kostičky vložte do zapékací misky, pokapejte olejem a přidejte neloupaný česnek. Dobře je osolte a opepřete. Pečte 25-30 minut, v polovině pečení brambory otočte, dokud nezezlátnou a nebudou propečené. Česnek zbavte slupky a vymačkejte ho na brambory.

www.tacos.cz Když jsou brambory upečené, smíchejte nakrájená konzervovaná rajčata s pořádnou špetkou soli a pepře. Na brambory rozsypte olivy nakrájené na kolečka, chilli vločky, nahrubo nasekané kapary a ančovičky a dobře promíchejte. Přilijte ochucená konzervovaná rajčata. Navrch položte filety ze štikozubce. Přikryjte alobalem a vraťte do trouby na 10-15 minut, dokud není ryba upečená. Měla by být neprůhledná a po lehkém zatlačení vidličkou by se měla snadno odlupovat. Posypejte petrželkou a podávejte přímo z plechu.

vloženo 06.08.2025    zobrazeno 37x    verze pro tisk

Plátky à la Deauvillaise

Platýs na smetaně

Platýs plněný mandlemi a cizrnou
(Sogliole farcite con mandorle e ceci)

Platýs po provensálsku
(Limandes à la provençale)

Platýs Veracruz

Pražma s otevřenými lasagnemi

Ropušnice v bláznivé vodě
(Scorfano all'acqua pazza)

Ryba pečená s kmínem

Ryba pěti vůní na šanghajský způsob