cpt. Cook
 

Česko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Angreštová omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 l nezralého angreštu, 4 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, moučkový cukr, 1/8 l kysané smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nezralý angrešt přebereme, opereme a zbavíme stopek i okvětí. Z másla a mouky uděláme zlatou jíšku, zalijeme ji vodou, osolíme, přidáme angrešt, podle chuti cukr a vaříme spolu tak dlouho, až se bobule rozvaří. Omáčku přecedíme, zalijeme kyselou smetanou, ale již nevaříme. Podáváme k vařenému masu.
vloženo 26.06.2010    zobrazeno 2271x    verze pro tisk

Béarnská omáčka

Bešamel

Bešamelová omáčka

Bordóská omáčka

Burgundská omáčka

Burro alla salvia
(Šalvějové máslo)

Cibulová omáčka

Citrónová omáčka

Citrónová omáčka teplá

Čatní z jablek

Čatní z rajčat

Česneková omáčka

Česneková omáčka slovenská

Ghanská omáčka

Hnědá omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka na zeleninu

Holandská omáčka se žampióny