cpt. Cook
 

Angreštová omáčka

Béarnská omáčka

Bešamel

Bešamelová omáčka

Bordóská omáčka

Burgundská omáčka

Burro alla salvia
(Šalvějové máslo)

Cibulová omáčka

Citrónová omáčka

Citrónová omáčka teplá

Čatní z jablek

Čatní z rajčat

Česneková omáčka

Česneková omáčka slovenská

Ghanská omáčka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hnědá omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  kořenová zelenina, telecí kost, slanina, 3 kostky kostkového cukru, hladká mouka, červené víno, bílé víno, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 kuličky celého pepře, sůl, 16 dkg čerstvých hub
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do kastrolu dáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, telecí kosti, kus uzené slaniny a v rozpálené troubě vše dobře opražíme. Pak kastrol z trouby vyndáme, slejeme vyškvařený tuk, kosti zalejeme horkou vodou a vaříme je dále, nyní už na plotně. Z tuku (ve kterém předtím upražíme kostky cukru) a mouky si připravíme jíšku, zředíme ji vývarem z kostí a nalijeme do kastrolu, ve kterém vaříme kosti. K tomu přidáme červené a bílé víno, protlak z rajských jablíček, zrnka pepře, sůl, po případě na drobno nakrájené houby a zvolna vše vaříme 2-2.5 hodiny. Omáčku i se zeleninou sítem prolisujeme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5022x    verze pro tisk

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka na zeleninu

Holandská omáčka se žampióny