cpt. Cook
 

Angreštová omáčka

Béarnská omáčka

Bešamel

Bešamelová omáčka

Bordóská omáčka

Burgundská omáčka

Burro alla salvia
(Šalvějové máslo)

Cibulová omáčka

Citrónová omáčka

Citrónová omáčka teplá

Čatní z jablek

Čatní z rajčat

Česneková omáčka

Česneková omáčka slovenská

Hnědá omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka na zeleninu

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Holandská omáčka se žampióny

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/4 l smetany, 4  žloutky, 1.15 lžíce polohrubé mouky, 1/2 dl bílého vína, 1/4 l hovězího vývaru, sůl, citrón, 8 dkg másla, 115 dkg žampiónů
zkopírováno z http://www.tacos.cz Smetanu dáme do kotlíku, přidáme žloutky, mouku, víno, sůl. Šleháme ve vodní lázni, až začne houstnout (nesmí se vařit). Pak přilijeme vývar a šleháme, až vznikne hustý krém. Po odstavení z plotny přidáme po částech máslo a drobně pokrájené žampióny, dušené na másle, podlévané vývarem.

www.tacos.cz Podáváme k vařenému hovězímu a bílému masu. Připravujeme-li omáčku k rybě, použijeme místo vývaru z masa vývaru z ryby.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2356x    verze pro tisk

Italská rajčatová omáčka