cpt. Cook
 

Angreštová omáčka

Béarnská omáčka

Bešamel

Bešamelová omáčka

Bordóská omáčka

Burgundská omáčka

Burro alla salvia
(Šalvějové máslo)

Cibulová omáčka

Citrónová omáčka

Citrónová omáčka teplá

Čatní z jablek

Čatní z rajčat

Česneková omáčka

Česneková omáčka slovenská

Hnědá omáčka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Holandská omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 l vývaru nebo i mléka, 1/2 lžíce hladké mouky, 4  žloutky, sůl, citrónová šťáva, 10 dkg másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Žloutky smícháme s trochou vývaru a s moukou. Misku postavíme do vodní lázně, dáme do ní zbytek vývaru a pomalu do ní lijeme a zašleháváme žloutkovou směs. Jakmile houstne, odstavíme, zašleháme po kouscích máslo, ochutíme. Hodí se k vařené jemné zelenině, k rybám i na saláty.

www.tacos.cz

www.tacos.cz Obměny: a) přidáme lžíci strouhaného křenu

www.tacos.cz b) lžíci petrželky

www.tacos.cz c) lžíci estragonu a petrželky i jiných bylinek

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3603x    verze pro tisk

Holandská omáčka

Holandská omáčka na zeleninu

Holandská omáčka se žampióny

Italská rajčatová omáčka