cpt. Cook
 

Angreštová omáčka

Béarnská omáčka

Bešamel

Bešamelová omáčka

Bordóská omáčka

Burgundská omáčka

Burro alla salvia
(Šalvějové máslo)

Cibulová omáčka

Citrónová omáčka

Citrónová omáčka teplá

Čatní z jablek

Čatní z rajčat

Česneková omáčka

Česneková omáčka slovenská

Hnědá omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Holandská omáčka na zeleninu

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  15  žloutků, 10 dkg másla, 1/2 sklenky mléka, 15 dkg másla, sůl,  špetka mletého pepře, citrónová šťáva
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hrnku smícháme žloutky, sůl, na kousky nakrájené máslo a mléko. Postavíme do vodní lázně a zahříváme, až omáčka zhoustne. Zahříváme zvolna, aby se omáčka nesrazila. Pak odstavíme, na povrch dáme kousky krájeného másla a stále mícháme, až se rozpustí. Pak dochutíme pepřem a citrónovou šťávou. Podáváme ihned, jinak ji postavíme do vodní lázně, aby zůstala teplá. Podáváme ji na vařený květák, chřest a pod.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2038x    verze pro tisk

Holandská omáčka se žampióny

Italská rajčatová omáčka