cpt. Cook
 

Angreštová omáčka

Béarnská omáčka

Bešamel

Bešamelová omáčka

Bordóská omáčka

Burgundská omáčka

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Burro alla salvia

Šalvějové máslo

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  10 dkg másla, 16 lístků šalvěje, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Horké šalvějové máslo se po celé Itálii používá na přelévání ravioli a tortellini, ale i obyčejných těstovin. Máslo rozehřejte v malém kastrolku na mírném ohni. V okamžiku, kdy se začíná zbarvovat, přidejte šalvějové lístky, které se pak ještě chvíli opékají, až jsou křupavé. Nakonec se přidá špetka soli a máslo se promíchá s těstovinami.
vloženo 13.09.2008    zobrazeno 2290x    verze pro tisk

Cibulová omáčka

Citrónová omáčka

Citrónová omáčka teplá

Čatní z jablek

Čatní z rajčat

Česneková omáčka

Česneková omáčka slovenská

Ghanská omáčka

Hnědá omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka na zeleninu

Holandská omáčka se žampióny