cpt. Cook
 

Angreštová omáčka

Béarnská omáčka

Bešamel

Bešamelová omáčka

Bordóská omáčka

Burgundská omáčka

Burro alla salvia
(Šalvějové máslo)

Cibulová omáčka

Citrónová omáčka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Citrónová omáčka teplá

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  citrón, 4 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 1/8 l bílého vína, 1/2 šálku vody, 1/2  žloutek, sůl,  trochu moučkového cukru, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme a rozšleháme s vodou a vínem a dobře provaříme. Přidáme sůl, podle chuti cukr, jemně ustrouhanou citrónovou kůru a vylisovanou šťávu. Před podáním vmícháme ve dvou lžících studené vody rozšlehané žloutky a jemně sekanou petržel.

www.tacos.cz Omáčku už jen prohřejeme a podáváme k vařeným a pečeným rybám, na zeleninu (vařený květák, pórek, chřest a pod.), nebo na vařenou a dušenou drůbež.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4978x    verze pro tisk

Čatní z jablek

Čatní z rajčat

Česneková omáčka

Česneková omáčka slovenská

Hnědá omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka na zeleninu

Holandská omáčka se žampióny

Italská rajčatová omáčka